Helaas constateren we de laatste tijd weer niet opgeruimde poep op de grasstrook van de parkeerplaats naar de kantine. Het is de bedoeling dat we allemaal, voordat we komen trainen, de honden thuis uitlaten. Mocht je hond onverhoopt toch wat doen op weg naar het veld, ruim dit dan op. Zorg ervoor dat je altijd poepzakjes bij je hebt voor ongelukjes onderweg en gebruik de gele containers (1 bij parkeerplaats en 1 bij kantine) voor dit afval.

Laten we het met zijn allen netjes opruimen en schoon houden zoals het hoort.

In aanvulling hierop de mededeling op de website van de Gemeente Culemborg;

Tevens gaat de gemeente de komende periode weer strenger toegezien worden op het uitlaten van honden. Bijzonder opsporingsambtenaren gaan extra controleren of de regels van het hondenpoepplan worden nageleefd. Hondenpoep is overal in Nederland en ook in Culemborg een grote ergernis. Na de afgelopen periode van droogte en dus weinig maaien, zijn de uitwerpselen op verschillende plekken goed zichtbaar. De gemeente gaat daarom extra controles uitvoeren. Hiervoor worden handhavers van de Avri ingehuurd. De boetes kunnen flink oplopen. Van € 95,- voor het los laten lopen van de hond waar dat niet mag tot € 140,- voor het niet opruimen van de hondenpoep.

Hieronder de regels waar de hondenbezitter zich aan moet houden:

  • In de bebouwde kom moet u de poep van uw hond opruimen
  • U moet altijd een opruimzakje bij u hebben
  • In de bebouwde kom moet u de hond aanlijnen
  • In de meeste losloopgebieden en op de uitlaatstroken hoeft u de poep niet op te ruimen
  • In speeltuinen, trapveldjes en schapenweiden zijn honden niet toegestaan

Contact en info

Op zoek naar meer informatie over de kosten, om in te schrijven, voor ledenzaken of om contact met ons op te nemen? Bezoek onze servicedesk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen