De lezing "Veiligheid tussen kind en hond" is bedoeld om het aantal bijtincidenten met kinderen te voorkomen. In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats. De helft hiervan betreft kinderen. In 70% van de gevallen zijn de hond en kind bekend met elkaar.

In 96% van de meldingen vindt plaats in familiaire kring. De volwassene is nog geen meter van de hond en kind verwijderd. In de lezing wordt er dieper ingegaan op mogelijke risicosituaties tussen de hond en kinderen. Herken je deze situaties? En wat doe je om deze te voorkomen? Heb je weleens goed naar jouw hond gekeken in drukke of rumoerige situatie? Misschien maakt hij ook wel bepaalde geluiden. Waarom vertoont hij dit gedrag denk je? Leer de stress signalen van jouw hond en respecteer deze. Ben je bedacht op kleine voorvallen tussen kinderen en hond? Veel kleine incidenten maken één grote. Wanneer is sprake van een klein of groter voorval? Of is er geen onderscheid? De kosten voor deelname bedragen € 5,00 voor leden en € 10,00 voor niet-leden. Aanmelden kan via https://servicedesk.kcculemborg.nl/lezing-22-juni

Contact en info

Op zoek naar meer informatie over de kosten, om in te schrijven, voor ledenzaken of om contact met ons op te nemen? Bezoek onze servicedesk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen