Bij de K.C worden gehoorzaamheidscursussen gegeven voor puppen, A, B, C, GG 0, GG I, GG II en GG III. Tot en met C zijn de exameneisen bepaald via onze vereniging, maar we werken natuurlijk naar het niveau, zoals door Cynophilia is vastgesteld.

Bij GG0 t/m GGIII moeten we dan ook bij Cynophilia het examen aanvragen en komt er een door Cynophilia afgevaardigde keurmeester om te examineren. Bij de eerste cursussen ligt meer de nadruk op socialiseren en de basis van de gehoorzaamheid. Wanneer cursisten verder komen, wordt het opvoeden steeds meer trainen en het aanleren van oefeningen. Het wordt meer een sport om het maximale uit de hond te halen. Enkele oefeningen die bij ons worden geleerd zijn: hier komen, wandelen zonder trekken, volgen, zit, af, op de plaats blijven, terug plaats sturen, apporteren, vooruit sturen etc.

Daarnaast besteden we bij alle cursussen aandacht aan een goede relatie tussen baas en hond en aan de omgang tussen de honden onderling. Er is wel het een en ander veranderd in de trainingswereld. Werd een hond vroeger met straf geleerd wat mocht en niet mocht, vandaag de dag proberen we het gewenste gedrag door middel van belonen steeds verder uit te bouwen. Als het kan wordt verkeerd gedrag genegeerd. Dat kan natuurlijk niet altijd. Als de hond het nieuwe leren bankstel een ander model probeert te geven, lijkt het ons niet verstandig om dat te negeren. Dan is een correctie op zijn plaats.

Een cursus wordt in 12 weken gegeven in lessen van circa 1 uur. Cursisten kunnen met alle vragen bij de trainers terecht. Vooral voor mensen die hun eerste hond hebben is dat een geruststelling.

Wat kost een cursus?

Benieuwd naar de kosten van een cursus en het lidmaatschap? Klik hier en bekijk de actuele tarieven.