Gedrag en Gehoorzaamheid (GG) heet officieel FCI Obedience

GG 1 (FCI-Obedience 1)

Het trainen van gedrag en gehoorzaamheid gaat verder dan het aanleren van oefeningen en een gehoorzame hond. Het is het streven naar perfectie: een hond die met minimale hulpen en commando's van zijn baas de oefeningen zo perfect mogelijk uitvoert. Deze cursus kan worden afgesloten met een landelijk examen afgenomen door Cynophilia. Zie je dit als uitdaging voor jezelf en je hond dan is dit een geschikte cursus.

Zijn hond en baas echt enthousiast dan bestaat zelfs de mogelijkheid om aan wedstrijden GG deel te nemen. Aan de GG 1 cursus mogen honden meedoen die voor de GG-beginnerscursus zijn geslaagd.

De oefeningen die aan bod komen zijn: Volgen aan de lijn; los volgen; af tijdens het volgen; de hond 1 minuut laten zitten terwijl de baas in zicht is; de hond 3 minuten laten liggen terwijl de baas in zicht is; komen op bevel op 20 meter afstand; terug plaats sturen; vlak apport; sprong over de horde; appèl op afstand; gedrag t.a.v. andere honden; omgang baas / hond. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.

GG 2 (FCI-Obedience 2)

Aan de GG 2 cursus mogen honden meedoen die voor de GG 1 zijn geslaagd. Deze cursus wordt doorlopend gedurende het hele jaar gegeven. De oefeningen die aan bod komen zijn: de hond 2 minuten laten zitten terwijl de baas in zicht is; de hond 3 minuten laten liggen terwijl de baas uit zicht is; los volgen; af (tijdens volgen); zit (tijdens volgen); vak zenden met Af, op 20 meter afstand; hier komen met staan; vlak apport (metaal); apport over de horde; sorteerproef; appèl op afstand; omgang baas / hond. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.

GG 3

Aan de GG 3 cursus mogen honden meedoen die voor de GG 2 zijn geslaagd. Deze cursus wordt doorlopend gedurende het hele jaar gegeven. De oefeningen die aan bod komen zijn: de hond 2 minuten laten zitten terwijl de baas uit zicht is; de hond 4 minuten laten liggen terwijl de baas uit zicht is; los volgen; staan/zitten/liggen (tijdens het volgen); naar pion en naar vak zenden; hier komen met staan en liggen; vlak apport met richting; apport over de horde (metaal); sorteerproef; appèl op afstand. Deze cursus kan worden afgesloten met een erkend landelijk examen afgenomen door Cynophilia.

Wat kost een cursus?

Benieuwd naar de kosten van een cursus en het lidmaatschap? Klik hier en bekijk de actuele tarieven.