KC Culemborg

FCI Obedience 1, 2 en 3

Het trainen van gedrag en gehoorzaamheid gaat verder dan het aanleren van oefeningen en een gehoorzame hond. Het is het streven naar perfectie: een hond die met minimale hulpen en commando's van zijn baas de oefeningen zo perfect mogelijk uitvoert. Deze cursus kan worden afgesloten met een landelijk examen afgenomen door Cynophilia*. Zie je dit als uitdaging voor jezelf en je hond dan is dit een geschikte cursus. 

* Deze landelijke examens worden bij onze vereniging uitsluitend georganiseerd bij voldoende deelname.

Gehoorzaamheid C

Na het behalen van het B-diploma kun je je inschrijven voor de C-cursus. Ook bij de C-cursus worden de oefeningen weer moeilijker en wordt het aantal oefeningen uitgebreid. Je hond wordt nu nog meer uitgedaagd om te laten zien wat hij allemaal kan! En met deze C-cursus werk je aan een goede voorbereiding op de cursus FCI Obedience.

Fun & spel

Bij ‘Fun & spel’ wordt geen vast gehoorzaamheidsprogramma gevolgd of naar een examen toegewerkt, maar doen baas en hond diverse oefeningen, waarbij de volgende zaken centraal staan:

  1. Plezier en ontspanning.
  2. Werken en bouwen aan een goede band met je hond.
  3. Leren hoe honden leren.

Aan bod komen onderdelen als werken met ballen, pionnen en diverse hindernissen, uitdagingen voor de hondenneus (zoals zoeken en speuren) en allerlei andere sport-, spel- en gehoorzaamheidsoefeningen die ervoor zorgen dat je een echt team met je hond wordt. Iedereen werkt in zijn eigen tempo en op zijn eigen niveau.

Je krijgt les op maat en veel ruimte om ideeën aan te dragen en zelf lekker met je hond bezig te zijn. ‘Fun & spel’ is geschikt voor alle honden. Omdat de honden in een groep met andere honden en mensen (samen)werken en ook los van de lijn bezig zijn, is het handig als je hond enige basisgehoorzaamheid heeft (minimaal gehoorzaamheidsdiploma B).

Gehoorzaamheid B

Na het behalen van het A-diploma kun je je inschrijven voor de B-cursus. Aangezien veel honden ook nu nog in de puberteitsfase zitten, is het zinvol om na de A-cursus door te trainen. Bij deze cursus worden een aantal oefeningen op een hoger niveau aangeboden.

Bij de A-cursus is de hond meestal aangelijnd; nu moet de hond laten zien dat hij ook goed luistert als hij los is! Ook worden er hogere eisen gesteld wat betreft de tijdsduur en de moeilijkheidsgraad van de oefeningen. Je werkt hiermee aan een fijne, gehoorzame hond!

Contact en info

Op zoek naar meer informatie over de kosten, om in te schrijven, voor ledenzaken of om contact met ons op te nemen? Bezoek onze servicedesk.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen