Meer weten? Neem contact met ons op of lees meer in onze sectie veelgestelde vragen!  Inschrijven voor de puppy cursus? Klik HIER

Slide Background

Vragen over onze cursussen of lid worden?
Neem snel contact op met onze vrijwilligers.

Slide Background

Op de hoogte blijven van al het nieuws?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

Hoopers is een relatief jonge sport, eigenlijk afgeleid van Agility, maar dan veel minder fysiek belastend voor de hond. De hond rent vloeiende lijnen in een parcours dat bestaat uit boogjes ('hoops'), tonnen, korte tunneltjes en hekjes waarbij er niet gesprongen hoeft te worden. Door telkens een ander parcours uit te zetten, is de variatie groot. Een belangrijke eigenschap van deze sport is dat de handler op afstand de hond door het parcours stuurt en de honden zoveel mogelijk zelfstandig op aanwijzing van lichaams- en stemcommando’s van de handler het parcours afleggen. Daardoor is de sport ook zeer geschikt voor handlers die niet of moeilijk kunnen rennen.

Waarom Hoopers?

Omdat honden het geweldig vinden om lekker door een parcours te rennen waarbij ze hun hersens moeten gebruiken en samen met hun baas aan het werk te zijn. Voor wie is Hoopers geschikt? Door de lage fysieke belasting is deze sport uitermate geschikt voor oudere honden, honden die een fysiek ongemak hebben en daardoor bijvoorbeeld niet mogen springen, of honden die door hun fysiek belemmerd worden om agility te doen (denk bijvoorbeeld aan teckels). Omdat de hond op ruime afstand door het parcours gestuurd wordt en de handler niet mee mag rennen, is hoopers tevens een uitkomst voor handlers met fysieke beperkingen. Maar eigenlijk is hoopers voor elke hond en elke handler geschikt, omdat honden het heerlijk vinden om mooie vloeiende lijnen te rennen, uitgedaagd te worden om na te denken en gewoon lekker samen met hun baas bezig te zijn. Voor een cursus Hoopers moet je hond minimaal 10 maanden oud zijn, sociaal zijn en los kunnen.

 
Bezoekadres: Middelcoopstraat 71 CULEMBORG
Postadres: Postbus 460, 4100 AL CULEMBORG
Telefoon kantine (uitsluitend voor afmeldingen): 0345-531034
Kamer van Koophandel: 40156134
Erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied