hond-bang

Wat is de definitie van een probleemhond? Honden die andere honden (of mensen) aanvallen worden meestal onder deze categorie geplaatst. Maar ook honden die bijvoorbeeld achter fietsers of joggers jagen, of honden die vaak in huis plassen, of honden die bang zijn voor allerlei dingen worden aangemerkt als probleemhond. Ook de politiek is hier de laatste jaren al druk mee bezig en weet eigenlijk niet goed hoe dit probleem op te lossen. Het beste is de hulp in te roepen van een deskundige. Na het invullen van een uitgebreide vragenlijst wordt er met het probleem van de hond (of baas) aan de slag gegaan. Voor elk probleem wordt er een oplossing gezocht. Er wordt eerst met de eigenaar over het probleem gepraat. Wanneer is het ontstaan, wat is er gebeurd, hoe lang bestaat het probleem al, wat heeft de eigenaar zelf gedaan om het probleem te verhelpen? Alle mogelijke middelen worden ingezet om de eigenaar te helpen. Het is hard werken, maar in 9 van de 10 gevallen worden de problemen handelbaar voor de eigenaar en daar gaat het om.

Honden moeten in deze maatschappij goed kunnen functioneren en als de eigenaar met een probleemhond contact opneemt is de belangrijkste stap al gezet. 

 

Agressieve hond?


hond-aggre

Onze vereniging is grote vereniging met dagelijks een grote variëteit aan honden op onze accommodatie. Veiligheid, voor zowel baas als hond, staat bij ons hoog in het vaandel. Honden welke agressief vertonen naar andere honden en/of mensen worden onder voorbehoud ingeschreven*. Mocht het probleem niet binnen onze groepen kunnen worden opgelost dan laten wij je natuurlijk niet met het probleem zitten. Wij hebben een samenwerking met een landelijke organisatie gedragstherapeuten (www.tinley.nl) welke jou en je hond verder kunnen helpen. Bij voorkeur zij aan zij met de cursus welke je bij ons volgt.

 

 

*Wanneer blijkt dat er sprake is van enig gevaar voor andere honden of mensen kan de toegang tot de accommodatie worden ontzegd.

 

Wat kost een cursus?

Benieuwd naar de kosten van een cursus en het lidmaatschap? Klik hier en bekijk de actuele tarieven.