Onderstaande tekst is afkomstig van de gemeente Culemborg!

Iedereen wil graag veilig wonen en leven in de eigen omgeving. Als politie en gemeente doen we zoveel als mogelijk om de veiligheid te waarborgen. Maar we kunnen het niet alleen!

Culemborg is daarom gestart met Waaks. Dit is een samenwerkingstraject tussen politie, gemeente en hondenbezitters om de veiligheid in de wijk te verhogen en woninginbraak, auto-inbraak en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan.

Hondenbezitters helpen mee

Door mee te doen aan Waaks! kunnen hondenbezitters een actieve bijdrage leveren in de strijd tegen onder andere woninginbraken. We vragen de hondenbezitters om oplettend te zijn tijdens het uitlaten van hun hond en de politie te bellen bij verdachte situaties. De politie kan hierdoor snel handelen. Dit vergroot de pakkans en er kan erger worden voorkomen.

Als een hondenbezitter iets waarneemt belt hij het algemene nummer 0900-8844 tenzij hij of zij getuige is van een misdrijf (inbraak, vernieling) dan belt hij 112. De hondenbezitter geeft door dat hij in het kader van het project Waaks een melding wil doorgeven.

De politie verwacht níet dat de hondenbezitter ‘de held’ gaat spelen, maar alleen dat hij belt: met 112 of 0900-8844. Het is niet de bedoeling om zelf op verdachte situaties af te gaan.

Aanmelden

Wilt u zich ook aanmelden voor Waaks? Dat kan. Geef uw naam, adres, e-mailadres en telefoonnummer via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..