De aanschaf van een nieuwe pup is altijd een groot feest. Maar voordat tot aanschaf wordt overgegaan is het voor veel mensen moeilijk te bepalen of er nu een reu of een teef moet worden aangeschaft. Wat is verstandig?

 

Als er al een hond in huis is, dan is het verstandig om de nieuwe pup van het andere geslacht te kiezen. Is er bijvoorbeeld al een reu in huis, kies er dan een teef bij. Zo voorkom je de meeste problemen. Twee reuen kunnen bijvoorbeeld samen de buurt onveilig maken, door met iedere hond een gevecht aan te gaan. Twee teven kunnen (als het onderling niet klikt) elkaar bevechten tot de dood erop volgt. Is er nog geen hond in huis, dan kunnen de mensen die nog geen ervaring met honden hebben het beste een teef kiezen.

Teven zijn over het algemeen wat minder dominant dan een reu. Ze zijn wat zachter en aanhankelijker van aard en veel minder macho dan een reu kan zijn. Het nadeel van het kiezen van een teef is dat teven 2 keer per jaar loops worden. De hond moet dan voor een periode van 3 weken aangelijnd uitgelaten worden en er kunnen dan geen reuen bij in de buurt komen. Reuen zijn vaak de 1e keus van mensen. Ze zijn mooier, stoerder en stralen iets uit wat veel mensen aantrekt. Natuurlijk zijn er uitzonderingen die de regel bevestigen. Er zijn zeer zachtaardige reuen en er zijn zeer felle teven. Natuurlijk is dit ook rasafhankelijk. Veel succes met de nieuwe pup.