Meer weten? Neem contact met ons op of lees meer in onze sectie veelgestelde vragen!  Inschrijven voor de puppy cursus? Klik HIER

Slide Background

Vragen over onze cursussen of lid worden?
Neem snel contact op met onze vrijwilligers.

Slide Background

Op de hoogte blijven van al het nieuws?
Meld je aan voor onze nieuwsbrief .

KCC voorlichting 03

Als je een pup wil aanschaffen is het moeilijk te bepalen of het nu een reu of een teef moet worden. Wat is verstandig?

Als er al een hond in huis is, dan is het verstandig om de nieuwe pup van het andere geslacht te kiezen. Is er bijvoorbeeld al een reu in huis, kies er dan een teef bij. Zo voorkom je de meeste problemen. Natuurlijk moet je er dan wel rekening mee houden dat een teef ongeveer 2 keer per jaar loops wordt en bij een  niet gecastreerde reu kan dat voor een ongewenste verrassing zorgen!

Twee reuen kunnen steeds met elkaar het gevecht aan blijven gaan. Maar bij twee teven kunnen de gevechten zelfs zo fel zijn dat je ze steeds gescheiden moet houden. Een teef wordt dus 2 keer per jaar loops en moet dan voor een periode van 3 weken aangelijnd uitgelaten worden. Je staat dan voor de keuze: wel of niet castreren?

Wij raden cursisten aan om zowel een reu als een teef ‘intact’ te laten, dus niet te laten castreren. 

Maar als je je reu of je teef toch wil laten castreren dan is het van belang te  wachten tot een leeftijd van 18 maanden; dan is je hond helemaal uitgegroeid. Voor uitgebreide informatie verwijzen we je naar het LICG.

 
Bezoekadres: Middelcoopstraat 71 CULEMBORG
Postadres: Postbus 460, 4100 AL CULEMBORG
Telefoon kantine (uitsluitend voor afmeldingen): 0345-531034
Kamer van Koophandel: 40156134
Erkend door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied